Löplina, jäkla Ex-spot, tuff koppelträning - "Nu eller aldrig" & mattes stämbandsinflammation

Jag har virkat en löplina som är 6,2 meter lång av paketsnöre (2st) och garn (1st) med 10:ans INOX virknål (= 3 "trådar"). Perfekt! Har tidigare testat att sätta ihop 2 läderkoppel, men det blir tungt och snor sig runt benen, inte bra alls och de linor jag sett i handeln är ganska tunga. Min hemvirkade lina är jättelätt! Hi, hi, har varit ute på en provrunda och Elliott lyssnar på mig. 2 tramp fick jag göra när han ville sticka iväg under en hel timmes promenad, det är gott betyg! Köttbullebitar hade vi med som belöning... mums!

Jag förbannar mig själv för att prova Ex-spot! Upptäckte att han hade några löss fortfarande, vi har tidigare tvättat honom med Dermocan. Den hjälper inte! Ex-spot gjorde Elliott sjuk, så ynklig och så förtvivlad. Fick klåda, gissar jag, och vi tvättade av svansroten efter någon timme när reaktionen var att han slängde sig på rygg och bet och slickade sig om svansroten, vägrade röra på sig, for som en raket och slängde sig någonstans och kvinkade.
Söndag 22/11 och måndag 23/11 fick Micke bära ut honom, han sprang och slängde sig för att sedan vägra röra på sig. Har även upptäckt en rosa fläck som är kal nedanför ögat och även en över ögonlocket. Jag tvättade aldrig bort den Ex-spot jag gav honom i bringan, det var nog dumt fast å andra sidan vet jag inte om det gjort varken till eller från.
Matlusten har det inte varit något fel på, men vi har varit återhållsamma med det eftersom han inte gör ifrån sig utan bara ligger.
Nu under tisdagen har han varit normal ute, men slänger sig när vi kommer in - verkar ändå som att det värsta är bakom honom.
Hoppas nu de jäkla lössen oxå dragit till en annan planet!

Tack vare vår prov-promenad med löplina har vi bestämt oss för att hädanefter vara stentuffa. Aldrig ska han få gå längre framför än att ändan är i höjd med mig och aldrig mera tillåtet med annat än s l a k t koppel. Vänd, gå hit och dit, gör roliga saker... vad som men inte dra. Om vi nu bara lyckas med att vara jättekonsekventa så verkar detta fungera. Han trivs i höjd med mig och ger bra ögonkontakt, den har varit ganska obefintlig sedan han började "sniff-perioden" som ung och hormanstinn hane.

Jag har stämbandsinflammation och ska vara knäpptyst 8/12 - 21/12. Elliott har fått lära sig signaler (tecken) för att vi ska kunna umgås. På några få gånger lärde han sig sitt, ligg, stå, stanna, kom och nej. Superhund!!!–  ' November 2004 - Elliott 17 månader ' updated 2005-02-14  –